Pies Shikoku – wymagania

Obrazek znaleziony na stronie Dogforshow.com

Wieś jest lepszym rozwiązaniem dla naszych pupilów, choć niektóre z nich preferują miasto. Jednak to na wsi psy są bezpieczniejsze, szczęśliwsze i zdrowsze. W mieście możemy naszego psiaka wypuszczać do ogródka, ale nie zawsze mu to wystarcza. Szczególnie duże rasy psów wymagają wiele ruchu i możliwości wybiegania. Niektóre rasy nie nadają się do życia w mieście i nie przyzwyczają się do naszego stylu życia. Takim psem jest shikoku, który nie powinien mieszkać w bloku, ponieważ roznosi go energia i może nam mieszkanie zdemolować.

Pies ten hodowany był na górzystych obszarach, przez co potrzeba mu wiele przestrzeni. Tereny powinny być rozlegle co można zapewnić mu tylko mieszkając na wsi. Bardzo lubi spacery w lesie, gdzie łatwo może tropić zwierzęta. Najlepiej czuje się na polu lub łące. Shikoku jest niecierpliwym psem o dobrej kondycji fizycznej o którą powinniśmy dbać. Jego pasją jest myślistwo, może całymi godzinami szukać zwierzyny. Pamiętajmy, by dobrać psa do naszych warunków mieszkaniowych a nie odwrotnie. Jeżeli mieszkamy już w mieście powinniśmy być świadomi że nasz pupil musi chodzić na długie spacery.

Shikoku
Shikoku – zdjęcie ze strony Dogbreedslist.com

Shikoku pies cena

Shikoku to pies rodem z Japonii. Należy wydać na niego co najmniej 3000 złotych. To rasa rzadka, ale psy są długowieczne, żyją 10-12 lat, mają urodę oraz wyjątkowy wdzięk. Dzisiaj ten pies jest głównie do towarzystwa.

Shikoku hodowla

Hodowla shikoku to rozwiązanie dla osób poszukujących przyjaciół na całe życie. Można hodować jednego psa dla siebie, można mieć psów wiele do towarzystwa. Możliwości są liczne, a psy mają urok i wdzięk.

Czy spodobał się Tobie powyższy artykuł? Zostaw po sobie komentarz. Nie wymagamy logowania w celu komentowania newsów. Czytając tekst powinieneś zapoznać się z shikoku pies cena, shikoku hodowla. Zapraszam do przeczytania innych artykułów.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*